dimarts, 28 de juliol del 2015

Laos, 3a setmana, Vang Vieng - Champasak

Aquesta setmana queda encetada gairebé a la meitat, ja que no teníem Internet quan tocava.
Dilluns 27 de juliol de 2015, quilometrada de 100km 7h i 619m de desnivell acumulat. Avui una mica més recuperat, el dia anterior em va deixar K.O... Algun problema de son i panxa. Però demostrat, ben superat! Hem arribat a Tha Lad, http://connect.garmin.com/activity/846069390 deixant la carretera 13n i agafant una secundària, la carretera 10, mig en obres! Per acostar-nos a una zona en creixement turístic de la gent del país, el llac Ang Nam Ngum. La ruta de bon fer, puja i baixa força fàcil per poblets. Ens ha cridat l'atenció els pobles que viuen del llac a la part nord, tot gira entorn la pesca! Aquí quan hi ha algun producte, es ven a tot arreu. A part avui ens ha plogut molt poc, i al arribar a Tha Lad, hem gaudit de força tranquil.litat vora d'uns dels rius que surten del llac.


Dimarts 28, tornem a fer una quilometrada, 93km 7h i 350m d+. 
http://connect.garmin.com/activity/847150174 per arribar a la capital de Laos, Vientian, una ruta molt tranquil.la al principi, muntanyosa i amb el cel pixaner i enboirat, que s'ha anat escalfant amb el dia i el trànsit. Avui ha estat la pitjor etapa, segurament, a causa del trànsit que hem trobat a la carretera 10, molt estreta, en un entorn d'arrossars i de rectes llargues com mai. Per adobar-ho un bon tram, cada cop més a prop de la capital, està en obres (fan uns 4 carrils, i quan els tinguin acabats, ja hauràn de refer-ne la meitat, asfalten amb cimen un munt de Kms) bruta i plena de pols i de força trànsit. Realment se'ns ha fet molt llarg. Tot i així, l'entrada a la capital no ha estat tant greu, o difícil, com qualsevol altre capital, podríem dir que el trànsit era fluïd sempre. Ara a explorar Vientian, de nou a la llera del Mekong, i ara, a més, fent frontera amb Tailàndia. (Ens allotgem al mix paradise guesthouse)


Dimecres 29 de juliol, dia per descobrir la capital de Laos Vientian i desplaçar-nos amb el bus de línia al Buddha Park. Una ciutat prou tranquil.la per lo gran que és. Com era d'esperar plagada de Wats, monjos, que contrasten amb la vida més cosmopolita que hem vist en tot el viatge a Laos. Enmig de banderes i propaganda comunista, el capitalisme del mercat, les paradetes i el turisme es disparen per tot arreu agreujant el contrast real i cultural, del que realment volen ser. El Buddha Park, tot i no ser molt antic, s'ha tornat un lloc digne de visitar pels turistes, potser cansats dels wats més típics, aquí un pot trobar escenes hindús i budistes, un pèl més divertides, si més no la composició extravagant del lloc.


Un cop voltat amunt i avall la part més turística i llera del Mekong d'aquesta ciutat, agafem les bicis i anem a buscar el bus de nit amb lliteres per anar cap el sud! El sud de Laos. http://connect.garmin.com/activity/849178459

Dia 30, dijous. Ja encetada la 4a setmana de viatge. Ens hem plantat amb el bus a Pakse. Ja som al sud de Laos. Muntades les bicis després d'una nit llarga dintre el bus, ens posem en marxa fins a Champasak, a uns 30km per una carretera tranquil.la i planera, amb algun vidre que ens a tallat un pneumàtic. Hem arribat entre arrossars i resseguint del riu Mekong, que avui hem atravessat pedalant per un pont llarguíssim! Després de trobar allotjament al Saythong guesthouse, agafem les bicis lliures de pes i anem a visitar el wat Phou, que està a uns 11km igual de bon fer que els del matí. El wat Phou, és important per les restes arqueològiques semblant en època i trets al d'Angkor. Tot i ser més petit i còrrer el perill d'esgavellar-se més per culpa l'aigua. 


Tot i això les vistes del pla amb el temple i el Mekong al fons i les pedres i escultures tan antigues són un bon premi. Això i la pau que hem trobat a Champasak. Km's totals 64km, entre el camí, buscar una botiga amb recanvis i anar al wat. http://connect.garmin.com/activity/849178661

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada