dilluns, 29 de juliol del 2013

D'Orient cap al Centre!

24 - 28 de juliol (Holguín, Las Tunas, Camaguey, Ciego de Ávila i Sancti Spíritu)... Aquests dies els hem passat per la carretera central de Cuba.
De Mayarí vam anar cap a Holguín per la carretera en general forca planera per[o amb una lomita cap al final. 86 km fets abans del migdia per descobrir la ciutat a la tarda. Aix[o ser[a la t[onica d'aquests dies> pedalar al matí i turisme a les capitals a la tarda.



A Holguín, la ciutat dels parcs (places) on ens vam quedar amb les ganes de fer un gelat a la cremeria famosa per molta cua, hi ha la Loma de la Cruz, de 465 escalons des d-on es veu tota la ciutat.
Aquí es fabrica la majoria de la cervesa del país i tenen un ase de mascota que beu cervesa, en Pancho.
Ens van acollir molt bé a casa Míriam, on el seu fill Carlos ens va fer un llistat de cases que ens est[a anant molt bé.










L-endem[a ben d-hora anem direcció Las Tunas. 78'3 km per carreteres cada vegada més rectes amb un entorn més rural i d-interior. La carretera central es transforma en una carretera plena de carros estirats per cavalls o bous, prats amb vaques i palmeres a l-estil cowboy.
A Las Tunas ens traiem l-espina del gelat (per cap calé). Els dissabtes fan rodeos a l-estil cub[a, es nota que és zona de cavalls, vaques i bous!











Continuem amb l-etapa més llarga, 126 km cap a Camaguey. Continua la carretera recta i planera entre prats de vedells i comencen els camps de canya de sucre. La carretera cada cop est[a més apedecada. Tot i fer tants quilometres acabem al migdia.
Camaguey té un casc antic més desordenat, no és tan recte com els altres, per[o t/e cases colonials boniques. És una ciutat que ens ha agradat forca.
Avui és '26 de julio', 'siempre es 26'> día de la rebeldía nacional. Aquí és festa (feriado) i es celebra l-assalt al Moncada, l'inici de la revolució cubana. Esperavem trobar molta festa i ens ha sorprés que tot s-ha quedat amb milers de cartells i pencartes, de les fetes amb tela fina amb fulls,per[o sense celebració al carrer que haguem vist.













L'endem[a comencem a pedalar entre la boira amb el paisatges dels dies anteriors. Anem cap a Ciego de Ávila i fem 108 km molt planers i amb rectes llarguíssimes.
El centre és petit i un musue que volem anar a veure és tancat. només podem passejar, fer un mojito i intentar connectar/nos a internet (fallit).










Avui som a Sancti Spíritus després de 76 km i menys tr[ansit perqu[e comenca l-autopista que va a L'Habana en una altra direcció. Hem fet algun puja i baixa per[o suaus. Ja hem coronat el centre de l-illa amb més de 1000km a les cames!
A Sancti Spíritus és carnaval!!! esperem veure una mica la festa cubana perqu[e de moment hem anat a dormir molt aviat cada dia. A la tarda fa un ruixat per[o sembla que aquí la pluja no frena la festa.



  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada