dimarts, 25 de juny del 2013

Pirinexus (part Nord 3 dies i part sud 1 dia des de Celrà)

Sant Joan 2013 pedalant! Pont de 3 dies en bici, tenda, fogonet... subsistència màxima! Fa dies han inaugurat el Pirinexus, una ruta cicloturista que anirà per Europa en un futur, però a Girona ja han fet el pas per unir el Rosselló amb les comarques gironines i a més amb la possibilitat de fer-ho circular (cosa que celebrem!) ara bé algun tram no està acabat, sobretot a França, a més crec que es podrien estalviar algun port de muntanya de carretera (concretament el coll de Coubet, d’Olot a Sant Joan de les Abadesses) per la resta, molt i molt bé. Travessant rius, canviant de terreny i paisatges constantment, una pedalada genial! Ara bé quan pensem en carril bici crec que no pensem amb la duresa que pot tenir travessar els Pirineus si vas gaire carregat i depèn quins caminots de la Jonquera i l’Alt Empordà no aptes a tots els públics. Si més no fent uns 100km diaris, total de 300 amb força desnivell la part nord.
La setmana següent a Sant Joan hem anat a fer la part sud sortint des de casa, Celrà, 122km fent una mica de platja i un bon dinar en una jornada amb força sol.
Així queda traçat i estrenat el nostre pirinexus personal, amb les seves mancances de senyalització i algun tram per acabar de polir, però que agraïm i felicitem els creadors d'aquesta nova iniciativa cicloturista. Fins ben aviat i Salut!  





2 comentaris:

  1. pel que veig, amb una de ciclocross, bé oi?
    Ramon Anglada

    ResponElimina
  2. Bones, suposo que sí, algun tall pedregós d'alguna riera sobretot per la part més nord de l'Alt Empordà i potser entre Sant Joan de les Abadesses i Camprodon et pot fer la murga, però la resta és d'asfalts o camins ben llisos. Vagi bé i fins aviat!

    ResponElimina